13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Twee mensen liepen lichte oogschade op bij vuurwerkshow Furieade in Maassluis door brandende deeltjes

- Advertentie-

Bij de vuurwerkshow bij de Furieade in Maassluis zijn twee mensen lichtgewond geraakt, ook hebben meerdere mensen schade opgelopen aan hun jassen. Het gaat om de vuurwerkshow die twee weken werd gegeven tijdens de Furieade in Maassluis.

Die avond even na 21.00 uur stonden er veel mensen te kijken naar de vuurwerkshow bij het Schanseiland in Maassluis. Helaas kon niet iedereen genieten van het vuurwerk. In een klein deel van het publiek kwamen namelijk brandende deeltjes naar beneden. Bij twee mensen kwamen deze brandende deeltjes in het oog, meerdere andere mensen kregen deze stukjes op hun kleding.

De twee gewonden zijn behandeld bij een EHBO-post. Zij zijn na controle doorgestuurd naar de huisartsenpost. Een persoon had schade in het oog en de andere verdikking in het oog en twee kleine wondjes boven en onder het oog.

112Maasmedia ontving meerdere berichten van mensen die hinder hebben ondervonden van de vuurwerkshow. Zo vertelt één van de mensen aan 112Maasmedia: ”Mijn jas zat onder het oranje kruid en ik heb een paar kleine brandgaatjes in mijn jas. Ik ben uit eindelijk weggegaan omdat ik het te gevaarlijk vond voor mijn zoontje, want die vond het eng en pijnlijk’.

Wind
Vermoedelijk kwamen er brandende deeltjes naar beneden door de harde wind die avond. ”De vuurwerkshow die gegeven is met consumentenvuurwerk, onder begeleiding en na goedkeuring van professionals is ruim binnen alle gestelde veiligheidseisen uitgevoerd. Wegens de wind is de afstand van de ontstekingsplaats tot het publiek nog vergroot. Al was dit volgens de eisen niet nodig. Wij vinden het heel vervelend dat er toch mensen hinder hebben onder vonden van de vuurwerkshow”, vertelt Remco Brandenburg, organisator van de Furieade, aan 112Maasmedia. De woordvoerster van de gemeente Maassluis geeft aan dat de gemeente geen reactie geeft en verwijst naar de reactie van de organisatie van de Furieade.

Melden
De organisatie van de Furieade vraagt mensen die deze avond hinder hebben ondervonden van de vuurwerkshow, zich te melden bij de organisatie. ”Eén persoon die zich die avond bij de EHBO post heeft gemeld, heeft dit ook gedaan en daarmee hebben wij dit naar tevredenheid op kunnen lossen. De personen wie hinder hebben onder vonden kunnen contact met ons opnemen via secretaris.furieade@gmail.com (mail) of bellen met 06-82019119”, vertelt een organisator van de Furieade aan 112Maasmedia.
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-