Foto: Koninklijke Marechaussee
Hoek van Holland

Twee aanhoudingen op verdenking van mensensmokkel en identiteitsfraude in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren twee mannen aangehouden in Hoek van Holland op verdenking van mensensmokkel en identiteitsfraude.

Marechaussees controleerden het tweetal, die beide een Pools paspoort overhandigden. Uit die controle rees het vermoeden dat de bijrijder gebruik maakte van het paspoort van een ander. Eerder onderzoek wees uit dat de man van Albanese afkomst is en een Pools paspoort van een andere gebruikte. Hierop is hij aangehouden voor identiteitsfraude en de chauffeur voor mensensmokkel. Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek door de Marechaussee in Rotterdam.

Vorig jaar onderschepte de Marechaussee bij grenscontroles op luchthavens, in havengebieden en in grensregio’s 878 personen die reisden op het paspoort van een ander of met een vals of vervalst reisdocument. 145 van hen probeerden als zogenaamde imposter of look-a-like de grens te passeren. In totaal behandelde het expertisecentrum identiteitsfraude en documenten in 2020 1990 gevallen van document-en identiteitsfraude. Daarbij zitten ook de zaken die door onder andere de politie worden aangeleverd aan experts van het centrum.

Lees ook:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *