7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Toestand slachtoffer (29) schietpartij Vlaardingen-Westwijk nog altijd kritiek

- Advertentie-

De toestand van het 29-jarige slachtoffer van de schietpartij in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen is nog altijd kritiek. Er zitten 4 verdachten vast, waaronder een 17-jarige jongen.

De 17-jarige jongen werd aangehouden in Frankrijk, maar hij is inmiddels uitgeleverd aan Nederland. De rechter-commissaris heeft besloten dat de jongen 14 dagen langer vast blijft zitten. De andere drie verdachten, die eerder werden aangehouden, blijven 90 dagen langer vastzitten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij en een enkeling ook van drugsbezit.

Onder de aangehouden verdachten zit ook de 24-jarige Hagenaar waar de politie die nacht op heeft geschoten. De man kwam bij aankomt van de politie het portiek uitgerend en weigerde te blijven staan. Hierop hebben agenten waarschuwingsschoten gelost en uiteindelijk gericht geschoten. De man werd niet geraakt, maar kon daardoor wel aangehouden worden.

Het 29-jarige slachtoffers werd na de schietpartij gereanimeerd. Zijn toestand is momenteel nog altijd zorgelijk, er wordt nog gevreesd voor zijn leven. De man zou in zijn hoofd geraakt zijn door een kogel.

 

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-