21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Tientallen dieren overleden bij grote brand in stal bij De Karperhoeve aan de Zuidbuurt in Maassluis

- Advertentie-

Bij een stal van manege De Karperhoeve aan de Zuidbuurt in Maassluis is in de nacht van dinsdag 28 februari op woensdag 1 maart een zeer grote brand uitgebroken. Er werd door de hulpdiensten opgeschaald naar sein ‘zeer grote brand’.

Even na half 3 in de nacht ontvangt de 112-meldkamer de eerste melding over een brand die is uitgebroken op de zolder van een schuur/ stal. Onderweg werden al grote rookwolken gezien en werd er direct groot opgeschaald. Vanaf de A20 waren metershoge vlammen te zien. Ter plaatse bleek de stal volledig in brand te staan.

In de stal stonden ongeveer 6 paarden en 40 schapen. De paarden konden op tijd in veiligheid worden gebracht. Helaas konden niet alle schapen gered worden. Bij de brand zijn tientallen schapen en lammeren om het leven gekomen. Er zijn twee mensen nagekeken door de ambulancedienst, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft groot ingezet op het behouden van de naastgelegen stallen en schuren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-