16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Tienduizenden euro’s schade bij jaarwisseling Maassluis

- Advertentie-

De schade van de afgelopen jaarwisseling in Maassluis is door de gemeente in kaart gebracht, daaruit blijkt dat er voor tienduizenden euro’s aan schade is aangericht.

Lees ook: Jaarwisseling: vuurwerk naar brandweer gegooid in Vlaardingen en explosie bij schoolgebouw in Maassluis

Zo is er voor voor ruim 12.000 euro aan schade toegebracht aan gemeentelijke eigendommen. Daarnaast heeft woningcorporatie Maasdelta bijna 23.000 euro aan schade. Het schadebedrag ligt nog hoger aangezien er ook bushokjes zijn vernield, maar die zijn geen eigendom van de gemeente of Maasdelta.

Maasdelta
Het schadebedrag van Maasdelta valt hoog uit door de vernielingen aan de Dr. Jan Schoutenlaan. Daar werden ruiten en een postbus vernield, die erg duur zijn. Maasdelta heeft daar aangifte van gedaan bij de politie, maar er is nog niemand voor aangehouden.

Gemeente
Door vuurwerk is er in de stad schade aangericht aan 24 prullenbakken, 5 verkeersborden en 1 bank. In 8 ondergrondse containers is brand ontstaan door vuurwerk dat naar binnen is gegooid. De totale schade van de gemeente bedraagt 12.240 euro (vorige jaarwisseling 10.750 euro).

Meldingen
Voor de hulpdiensten was het een ‘rustige’ jaarwisseling in Maassluis. De brandweer kreeg 22 meldingen, waarvan 11 containerbranden en 11 branden op straat. De ambulancedienst kreeg 2 meldingen in Maassluis tijdens de jaarwisseling. De politie is tijdens de jaarwisseling bezig geweest met 5 incidenten.

Er hebben zich tijdens de jaarwisseling in Maassluis geen grote incidenten voorgedaan.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-