Maassluis

Tien jaar cel voor moord op cafébaas Lian Boel (52) uit Maassluis

De rechtbank in Den Haag heeft Michael L. uit Rijswijk in hoger beroep veroordeelt tot 10 jaar celstraf voor de moord op Lian Boel uit Maassluis. De straf staat gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Moord
De 52-jarige Lian Boel uit Maassluis was de baas van Café ‘t Smitje naast de Wethouder Smithal in Maassluis. Boel werd dinsdag 13 maart 2018 dood aangetroffen in het huis van Michael L. in Rijswijk. Lian Boel is de ex-schoonvader van Micheal L.

De 52-jarige Lian Boel kwam een televisie ophalen bij L. Daar ontstond een ruzie. Volgens Micheal L. vielen ze daarbij worstelend over een bed en kwam het slachtoffer daarbij zo ongelukkig ten val dat hij overleed. Volgens een deskundige van het NFI kan de val van het bed niet dodelijk zijn en moet er daarom geweld zijn gebruikt. Volgens de rechtbank is Lian Boel gewurgd.

Volgens de rechtbank had Micheal L. de opzet om zijn ex-schoonvader te vermoorden. Daarnaast is hij volledig toerekeningsvatbaar. Dit resulteerde in een veroordeling van 10 jaar cel.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *