5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

Tegels op fietspaden in Maassluis liggen los en scheef door aanhoudende droogte: gemeente onderneemt actie

- Advertentie-

Door de aanhoudende droogte liggen tegels op fietspaden in Maassluis los en scheef. Op de Rozenlaan en Westlandseweg in Maassluis heeft de gemeente daarom borden geplaatst om fietsers te adviseren af te stappen. ”Fietsers vragen om af te stappen is om valpartijen te voorkomen. Door het slechte wegdek is de kans daarop groot”, zo laat de woordvoerster van de gemeente Maassluis weten aan 112Maasmedia.

Het zand onder de tegels droogt uit door het warme weer en de aanhoudende droogte, hierdoor komen de tegels op fietspaden los te liggen. ”Als er eenmaal 1 tegel los ligt, tikt die de aangrenzende tegel aan, etc. Het kan zo heel snel gaan”, benadrukt de woordvoerster van de gemeente.

Op drie plekken op de Rozenlaan en op een plek op de Westlandseweg is het wegdek op fietspaden erg slecht. Aldaar liggen tegels op fietspaden los en scheef en is een kans op een valpartij groot. Hier zijn hekken geplaatst door de gemeente Maassluis.

”De borden en hekken zijn geplaatst om inwoners attent te maken op de slechte bestrating en zijn tijdelijk. Het onderhoud wordt zo snel mogelijk ingepland, maar we verwachten dat het meer dan een week zal duren om alles te herstellen.” Aldus de woordvoerster van de gemeente Maassluis.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-