Foto: Pixabay
Maassluis

Taakstraffen van 150 en 60 uur voor twee mannen (24) na mishandelingen bij Furieade in Maassluis

De twee verdachten van de mishandelingen bij Furieade 2018 in Maassluis krijgen geen celstraf, maar een taakstraf. Zo meldt de WOS.

Het Openbaar Ministerie had celstraffen van zes en drie maanden geëist tegen de twee verdachten. De rechtbank in Rotterdam ging hier niet in mee en legde alleen een taakstraf op aan beiden mannen. De twee mannen zijn Maikel van de P. (24) en Michael G. (24).

Furieade 2018
Het is 6 oktober 2018, de twee verdachten willen samen met een groepje vrienden de stad in om te gaan drinken. In de Kerkstraat in Maassluis ontstaat een opstootje. Maikel van de P. deelde een kopstoot uit aan een man. Het slachtoffer liep daarbij een hersenschudding en een gekneusde schouder op.  Micheal G. zag dat en trapte een andere man. ,Niet om kwaad te doen, maar om hem weg te duwen (..) Ik wilde voorkomen dat het zou escaleren.” Aldus de 24-jarige Micheal in de rechtbank in Rotterdam. Verder bleef het bij de trap op de Kerkstraat rustig, en gingen de betrokkenen verder.

Later, na het feest, liep Micheal G. met zijn vriendin naar huis. Volgens G. werd hij onderweg naar huis aangevallen door één van de slachtoffers van de mishandeling op de Kerkstraat. ,,Ik draaide me om en zag een zwaaiende beweging. Toen heb ik flink uitgehaald, ook naar de man die ernaast liep.” Aldus de verdachte in de rechtbank. Één van de mannen viel direct op de grond en in het ziekenhuis bleek het slachtoffer een gebroken oogkas te hebben.

Straf
De reden dat de rechtbank koos voor een taakstraf voor Micheal G. en niet voor een celstraf bestond uit drie redenen. Zo was het tijdsbestek tussen de mishandeling en rechtszitting fors (bijna 3 jaar), de verdachte is niet meer in aanraking geweest met politie/ justitie en hij heeft een vaste baan.

Naast de 150 uur taakstraf moet hij aan het ene slachtoffer een bedrag van bijna 733 euro betalen. Aan het andere slachtoffer moet hij ruim 295 euro voor materiële schade en 500 euro aan smartengeld betalen.  Zo meldt de WOS.

De tweede verdachte, Maikel van de P. (24), krijgt een taakstraf van 60 uur opgelegd en moet aan het tweede slachtoffer 150 euro aan smartengeld betalen.

 

 

 

 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *