15.2 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Taakstraf voor inbreker die na meerdere veroordelingen opnieuw de fout in gaat

- Advertentie-

Een bekende inbreker die al meerdere keren is veroordeeld voor inbraken is opnieuw in de fout gegaan. De man heeft ingebroken bij een school in Vlaardingen, een woning in Maassluis en een bedrijf in Rozenburg. De rechtbank legt hem een taakstraf van 140 uur op en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden met de proeftijd van 2 jaar.

De inbraken vonden in januari en maart 2020 al plaats, maar pas onlangs kwam de zaak voor de rechter. Bij de woninginbraak in Maassluis werd de inbreker samen met een andere inbreker op heterdaad betrapt bij het stelen van sieraden.

Eerdere veroordelingen

Volgens de rechtbank is de verdachte een bekende van politie en justitie. De man is al meerdere malen veroordeeld voor feiten als diefstal en inbraak en heeft daar ook voor in de gevangenis gezeten. Ondanks de celstraffen gaat de verdachte door met inbreken.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte nu de knop omgezet. “Hij heeft in april 2021 een langdurig klinisch traject positief afgerond en is niet meer in aanraking gekomen met politie en justitie. Ook heeft hij reclasseringstoezicht op 31 juli 2023 positief afgerond. Gedurende dit toezicht heeft de verdachte inzet, motivatie en gedragsverandering getoond. Zijn werk is een belangrijke beschermende factor en in het geval van een celstraf kan de verdachte zijn werk verliezen”.

Veroordeling

Omdat de rechtbank denkt dat de verdachte zijn leven meer op de rit heeft, vinden de rechters een celstraf niet passend. Daarom legt de rechtbank een taakstraf van 140 uur. Ook legt de rechtbank een geheel voorwaardelijke celstraf van 6 maanden op met de proeftijd van 2 jaar.

Bij eerdere veroordelingen had de verdachte ook een voorwaardelijke celstraf gekregen. Aangezien hij nu opnieuw in de fout is gegaan, zou hij die moeten uitzitten. Echter heeft de rechtbank besloten dat de verdachte die celstraffen niet hoeft uit te zitten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-