Maasland

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor 62-jarige Maaslandse hennepkweker

Een 62-jarige Maaslander is in het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand voor het kweken van hennep. Bij de man werden 280 hennepplanten aangetroffen, daarnaast was er sprake van diefstal van stroom.

In 2018 werd de man veroordeeld, hier ging de man tegen in hoger beroep. Echter diende deze zaak pas deze maand in het gerechtshof in Den Haag.

Hennepkwekerij
De hennepkwekerij is aangetroffen in de woning van de verdachte. De verdachte heeft blijkens het proces-verbaal van aanhouding direct bij het aantreffen van de kwekerij tegenover de verbalisanten verklaard: “Ik heb eerder een oogst gehad. Ik wilde nu aan mijn tweede oogst gaan beginnen”.

Tijdens zijn verhoor bij de politie heeft de verdachte verklaard dat hij via via een aanbod had gekregen om in zijn woning een hennepkwekerij op te zetten. Hij is niet alleen op dat aanbod ingegaan, maar heeft, zoals hij bij de politie en ter terechtzitting in hoger beroep heeft verklaard, enkele duizenden euro’s geïnvesteerd om die kwekerij op te zetten.

Bovendien heeft hij geholpen met het opbouwen, in die zin dat hij heeft geholpen met sjouwen, aldus zijn verklaring. Bovendien was de verdachte klaarblijkelijk goed op de hoogte van het aantal planten dat in de kwekerij stond nu hij bij gelegenheid van zijn verhoor in februari 2017 tegenover de politie een zodanig concreet aantal planten benoemde dat vrijwel overeenkwam met de schatting op grond van het aantal m2 kweekruimte.

Ook heeft de politie bewijs van een getuige dat de inmiddels 62-jarige verdachte samenwerkte met ten minste een ander persoon.

Bovendien heeft hij geholpen met het opbouwen, in die zin dat hij heeft geholpen met sjouwen, aldus zijn verklaring

Raadsman
De raadsman van de verdachte heeft ter terechtzitting betoogd dat er onvoldoende bewijs is voor het medeplegen van hennepteelt. Volgens de raadsman heeft de verdachte namelijk tegen betaling een ruimte ter beschikking heeft gesteld, maar de verzorging van de hennepplanten door anderen is gedaan.

Straf
De rechter veroordeelt de Maaslander tot een taakstraf van 100 uur en een gevangenisstraf voor de duur van een maand. De celstraf zal niet direct ten uitvoer worden gelegd. Wel wordt de gevangenisstraf ten uitvoer gelegd als de man zich binnen een jaar nog eens schuldig maakt aan een strafbaar feit.

 

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.