5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

Straatrovers proberen 15-jarige jongen neer te steken bij beroving Stationsweg in Maassluis

- Advertentie-

De politie is op zoek naar getuigen van een poging straatroof van donderdagmiddag rond 17:40 uur op de Stationsweg in Maassluis. Daar probeerde drie jongens een 15-jarige jongen te beroven. Daarbij werd zelfs een mes gebruikt en werd er geprobeerd om de jongen neer te steken.

De messteken kwamen onder andere in de jas van de jongen terecht, maar gelukkig raakte de jongen niet gewond. De politie roept getuigen op zich te melden.

Donderdagmiddag rond 17:40 uur stapt het 15-jarige slachtoffer uit Rotterdam uit de metro bij Maassluis. Hij wordt direct na het oversteken van de straat aangesproken door een drietal jongens.  Zij proberen hem van zijn spullen te beroven. Als dit niet direct lukt, pakt één van de jongens een mes en probeert het slachtoffer te steken. Gelukkig blijft het bij materiële schade aan de jas van het slachtoffer en raakt hij niet gewond.

Het gaat om drie jonge jongens rond 16/17 jaar oud. Alle drie droegen ze zwarte kleding van ongeveer 1 meter 80 lang. Een verder signalement is helaas niet bekend.

‘We nemen dit erg serieus. We zijn heel erg blij dat de jongen niet gewond is geraakt, maar dit had natuurlijk heel anders kunnen aflopen’, vertelt de politie aan 112Maasmedia.

Bent u getuige?
Op dat tijdstip, op zo’n druk station, kan het niet anders zijn dan dat mensen getuigen zijn geweest van de worsteling tussen het drietal en het slachtoffer. Bent u getuige? Heeft u iets gezien van deze straatroof? Neem dan contact op met de politie! Doe dat via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-