13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Storm Ciarán: bomen waaien om, schade bij kerkgebouw en dakbedekking waait los in Maassluis

- Advertentie-

Het KNMI heeft vanwege storm Ciarán code oranje afgekondigd tot 19.00 uur. De brandweer is in de regio druk met het afhandelen van stormschademeldingen.

De brandweermeldkamer van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is uitgebreid met drie lokale posten die alle niet-spoedeisende stormmeldingen verwerken. Zo blijft de meldkamer beschikbaar voor spoedeisende meldingen. Meldkamers van de brandweer hebben extra centralisten ingezet om meer meldingen te kunnen verwerken.

Meerdere scholen in de regio zijn vanwege de storm eerder dicht gegaan. Ook Lentiz Reviuslyceum in Maassluis sloot de deuren om 12.30 uur.

Tak waait tegen kerkgebouw

Aan de Rembrandtlaan in Maassluis is een grote tak van een boom gewaaid en tegen kerkgebouw De Ark gekomen. Hierdoor is een ruit gebroken. Het glas schoot meters naar binnen. Niemand raakte gewond. De gemeente en brandweer zijn ter plaatse gekomen. De gemeente gaat de tak verwijderen.

Boom valt op de weg

Op de Westlandseweg in Maassluis viel een boom op de weg. Niemand raakte gewond. De gemeente heeft de boom weggehaald. Een deel van de Westlandseweg was tijdelijk afgesloten.

Dakbedekking waait los

Dakbedekking van een woning aan de Noordvliet in Maassluis is losgewaaid door de harde wind. De brandweer van Maassluis is ter plaatse gekomen om de situatie veilig te stellen. Op een foto is de forse schade te zien.

Foto: Ingezonden

Platen waaien van het dak

Bij een gebouw aan de Heldringstraat in Maassluis is stormschade ontstaan aan het dak. Meerdere platen waaiden van het dak af. De platen zouden onder meer bij mensen in de tuin terecht zijn gekomen. Politie en brandweer zijn ter plaatse.

Gevaar bij boom

Bij een boom aan de Weverskade in Maassluis was een deel naar beneden gekomen door de harde wind. Er dreigde meer takken naar beneden te vallen. De directe omgeving naast de boom is door de brandweer en de gemeente afgezet.

Stormschade aan dak

Bij het gezondheidscentrum aan De Vloot in Maassluis was stormschade ontstaan bij het dak. De brandweer is met een hoogwerker richting het dak gegaan. Een rijstrook van de Westlandseweg was korte tijd afgesloten.

Boom valt om op de weg

Op de Maasdijk in Maassluis viel een boom om op de weg. Niemand raakte gewond. De gemeente heeft de boom weggehaald en kon daarna direct door naar de volgende omgevallen boom.

Veel andere meldingen

De brandweer is nog druk met veel andere meldingen en rijdt momenteel van melding naar melding. Is het geen spoed, maar heb je wel de brandweer nodig? Bel dan 0900-0904. Zo blijft spoedlijn 112 vrij voor spoedmeldingen!

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-