17.6 C
Maassluis
maandag, mei 27, 2024

Stijging voertuig- en woninginbraken in Maassluis: soms wel 3 inbraken in één nacht

- Advertentie-

In Maassluis is de afgelopen weken een stijging te zien in het aantal inbraken en diefstallen uit voertuigen. Naast deze inbraken zijn er de afgelopen tijd ook diverse kentekenplaten gestolen van voertuigen in Maassluis. Daarnaast waren er 5 (poging tot) woninginbraken in 3 dagen tijd in Maassluis.

Er zijn afgelopen maand 9 voertuiginbraken geweest, waarvan 8 in twee weken tijd. Ook zijn er kentekenplaten gestolen van voertuigen, hoeveel precies is onbekend.

Voertuiginbraken
De politie legt in dit item uit waar en wanneer er precies is ingebroken in voertuigen in Maassluis: Op 3 maart is er op de Lijnbaan in Maassluis een diefstal vanuit een auto geweest, hier zijn persoonlijke losse spullen uit de auto gestolen.

Dan is er in de nacht van 20 op 21 maart op de Job van der Zeelaan in Maassluis een ruit ingeslagen en een airbag en navigatie gestolen. In de nacht van 21 op 22 maart zijn 3 inbraken in auto’s geweest; op de Burgemeester Dommisseplantsoen, Job van der Zeelaan en Burgemeesterplantsoen. Bij alle drie is een ruit verbroken en zijn onderdelen van de auto gestolen.

In de nacht van 28 op 29 maart zijn er weer 3 inbraken geweest: op de Jacob Heemskercklaan, op de Botter en op de Van Beethovenlaan in Maassluis. Hier zijn ook spullen gestolen. Tot slot is er nog 1 inbraak op de Johannes Peterselaan in Maassluis waar radio en navigatie is gestolen.

Diefstal kentekenplaten
Naast de bovenstaande inbraken in voertuigen zijn er de afgelopen tijd ook nog kentekenplaten van diverse voertuigen in Maassluis gestolen. Hoeveel kentekenplaten er precies zijn gestolen is nog onbekend.

Woninginbraken
In Maassluis is er 5 keer in 3 dagen tijd (geprobeerd) in te breken in een woning. Deze poging tot woninginbraken vonden plaats op 1, 3 en 4 april. 

Getuigen gezocht
De politie onderzoekt de diefstallen en inbraken. Heeft u informatie voor de politie? Bel 0900-8844! Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel 0800-7000! Verdachte situatie? Bel 112!

De politie surveilleert tijdens de meldingen door en doet verder onderzoek. De politie heeft in Maassluis één noodhulpwagen beschikbaar om tussen de meldingen door te surveilleren. Als er wijkagenten in dienst zijn, dan surveilleren zij ook door de wijken.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-