8.7 C
Maassluis
dinsdag, april 16, 2024

Scooterrijdster komt ten val door losliggende stoeptegel Rozenlaan in Maassluis

- Advertentie-

Een scooterrijdster is donderdagavond 29 juni rond 20:45 uur ten val gekomen op een stoep aan de Rozenlaan in Maassluis. De jonge vrouw raakte daarbij lichtgewond.

Het fietspad naast het desbetreffende gedeelte van de Rozenlaan was door de gemeente afgezet met een hek vanwege losliggende tegels. De scooterrijdster besloot vermoedelijk daarom de naastgelegen stoep te pakken en ging vervolgens onderuit door een losliggende stoeptegel.

De scooterrijdster raakte daarbij gewond. Politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse. De scooterrijdster kon lopend de ambulance in en is daar nagekeken door het ambulancepersoneel.

Losliggende tegels
Eerder deze maand plaatste de gemeente al hekken en borden vanwege losliggende tegels. Volgens de gemeente is het zand onder de tegels uitgedroogd door het warme weer van eerder deze maand, hierdoor komen de tegels op fietspaden los te liggen. ”Als er eenmaal 1 tegel los ligt, tikt die de aangrenzende tegel aan, etc. Het kan zo heel snel gaan”, vertelde de woordvoerster van de gemeente eerder aan 112Maasmedia.

Na het ongeval is de gemeente ter plaatse gekomen om de losliggende tegel weer goed en vast in de grond te leggen. De gemeente voert verschillende herstelwerkzaamheden uit op andere plekken waar sprake is van losliggende tegels.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-