18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Scooterrijdster gewond na val op glad wegdek Lange Boonestraat in Maassluis

- Advertentie-

De politie en ambulancezorg werden maandagavond 28 september opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Lange Boonestraat in Maassluis. Aldaar was een scooterrijdster onderuit gegaan.

Bij het nemen van de bocht kwam de scooterrijdster ten val door een erg glad wegdek. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse voor het slachtoffer, het slachtoffer is gestabiliseerd en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Glad wegdek
Op het wegdek lag een onbekend vloeistof welke het wegdek erg glad maakte. Een bedrijf is ter plaatse gekomen om het vloeistof van de weg te halen. Naast de vloeistof is ook de bestrating op de Korte Boonestraat, Marelplein en deel Lange Boonestraat erg glad.

Gemeente
De gemeente heeft n.a.v. meerdere klachten hier eerder dit jaar onderzoek naar gedaan. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de stroefheid van de gebruikte straatstenen binnen de landelijke normen valt.

Tot er door de gemeente een oplossing is gevonden geldt voor de veiligheid de adviessnelheid 30 kilometer per uur. Ook worden weggebruikers met borden gewaarschuwd voor de mogelijk gladde stenen.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-