21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Scooterrijders zorgen voor veel overlast, politie deelt bekeuringen uit en neemt scooters mee

- Advertentie-

Jongeren op scooters hebben zondagmiddag voor veel overlast gezorgd in verschillende wijken in Maassluis. Zo reden er in wijk Het Balkon scooters zonder kentekenplaat en met hoge snelheid over het trottoir en langs speeltuinen, waar bijna kinderen aangereden werden. Ook werden er met hoge snelheden wheelies getrokken. Vervolgens ontstond er een conflict met buurbewoners die er wat van zeiden.

Bij de Koningshoek konden agenten verschillende scooterrijders staande houden. Twee scooters zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Daar bleek dat de twee scooters harder kunnen rijden dan toegestaan is. De scooters hebben daarom allebei een zogeheten WOK-melding (Wacht Op Keuren) gekregen. Dat betekent dat de scooters eerst bij het RDW gekeurd moeten worden, voordat ze opnieuw de weg op mogen.

Verder heeft de politie verschillende bekeuringen uitgeschreven, zoals voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden op het trottoir. Terwijl de politie bezig was met het controleren van twee scooters bij de politiepost in Maassluis, verzamelde er een groep van zo’n 30 jongeren voor de politiepost. Daar werd onder meer geroepen dat de scooters teruggegeven moesten worden.

In Maassluis is vaker overlast van scooterrijders. De politie controleert met regelmaat scooterrijders, ook worden er acties gehouden tegen de overlast.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-