16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Schip omgeslagen op Nieuwe Waterweg, duikers zoeken naar vermiste opvarende

- Advertentie-

Donderdag 14 april rond 17.55 uur is er een schip gekapseisd in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland.

Op de Nieuwe Waterweg in de buurt van de Maeslantkering is een schip gekapseisd. ‘We weten dat er op het moment van het ongeval twee personen aan boord waren. Er is één persoon uit het water en duikers zoeken momenteel nog naar de tweede opvarende’, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) aan 112Maasmedia.

De opvarende die uit het water is, maakt het naar omstandigheden goed. Het gaat om een schip van zo’n 40 meter lang die onderweg was naar Rotterdam. Twee voorbijvarende schepen hebben het schip gestabiliseerd.

Om 20.45 uur vertelt de woordvoerder van de VRR aan 112Maasmedia: ‘De duikers van de brandweer zijn uit het water. Er is een bedrijf met duikers ter plaatse gekomen en zoeken momenteel in het water naar de tweede opvarende’.

‘Er waren twee Mobiel Medische Teams ter plaatse gekomen. Momenteel staan er nog een ambulance en een Mobiel Medisch Team en veel andere hulpdiensten klaar voor het geval dat de tweede opvarende wordt gevonden’, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio aan 112Maasmedia.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-