13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

Schip kantelt nadat zijkant blijft haken onder meerpaal Buitenhaven in Maassluis

- Advertentie-

De politie kreeg vrijdagochtend 16 september om 05.26 uur een melding van een incident bij het water aan de Govert van Wijnkade in Maassluis. Ter plaatse troffen agenten het schip van 72 meter aan. Het schip stond erg scheef en maakte water.

In eerste instantie werd gedacht aan een scheur in de romp. De aanwezigen op het schip werden in veiligheid gebracht. Er liep water in/op het schip en er werd gevreesd dat het schip zou gaan kapseizen.

Uiteindelijk steeg het water en kwam het schip plotseling weer recht te liggen. Het schip was aangemeerd met laag water. In de vroege ochtend steeg het water. De zijkant van het schip bleef ‘haken’ onder een gat in de meerpaal. De andere kant van het schip ging wel omhoog door het water. Hierdoor kwam het schip schuin te liggen en stroomde er water in/op het schip.

De hoek waarin het schip bleef haken, werd uiteindelijk zo groot dat het schip losschoot van het gat in de meerpaal. Het schip heeft schade opgelopen, hoeveel schade precies wordt nog onderzocht.

Op enkele foto’s zijn veel politiewagens te zien, dit kwam vanwege de dienstwissel even na 07.00 uur. De agenten van de nachtdienst werd afgelost door agenten van de ochtenddienst. Hierdoor waren er tijdelijk veel politiewagens te zien.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-