Vlaardingen

Ruiten van woning Vlaardingse persfotograaf ingegooid na diverse bedreigingen

De woning van (foto)journalist Joey Bremer in Vlaardingen werd vrijdagavond 14 mei bekogeld met stenen. Rond 21.00 uur vlogen er meerdere stenen door de ruiten. Er raakte niemand gewond, maar de schrik zit er goed in.

Getuigen hebben twee personen in donkere kleding zien wegrennen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden. De fotograaf heeft al langer te maken met bedreigingen. Onderzocht wordt of die iets met het incident van vrijdagavond te maken hebben.

▲ Steen in de woning van de Joey. Foto: JBmedia

De aanval op de woning van Bremer volgde na bijna een week met bedreigingen vanuit een deel van de Feyenoord-aanhang. De aanhang is boos op de fotograaf omdat hij foto’s zou hebben gemaakt van de acties rond Feyenoord-Ajax. Het gaat onder meer om de rellen met de mobiele eenheid tijdens de laatste training, zaterdag. Dit terwijl Joey helemaal niet bij de training op zaterdag is geweest. Wel is Joey zijn oude werkgever daar geweest, Joey is daar inmiddels weg en is nu eigen baas. Joey heeft niks meer met zijn oude werkgever te maken.

Eén van de stenen ging door de raam van de slaapkamer van zijn moeder. Die wilde net gaan slapen. “Mijn moeder heeft niets met dit te maken. Voor hetzelfde geld was zij geraakt”, reageert Bremer bij Rijnmond. Ook de auto van de buren raakte beschadigd door de vernielingen.

▲Schade bij een ingegooide ruit. Foto: JBmedia

Veiligheid
Journalisten moet zonder gevaar hun werk kunnen doen, en de privésituatie mag natuurlijk ook niet onder de aard van het werk leiden. De politie geeft samen met het  Openbaar Ministerie hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten. Mensen die meer weten over de bedreigingen of de aanval op de woning van de persfotograaf, worden verzocht zich te melden.

Heeft u informatie?
Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar wel iets gezien of heeft u informatie over de toedracht? Beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op met 0900-8844, of meld uw tip anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook anoniem een tipformulier invullen via de volgende link: MeldMisdaadAnoniem

Foto’s: JBmedia > 010fotograaf.nl

Lees ook:

More in:Vlaardingen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *