16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Rotterdammer (23) aangehouden als opdrachtgever van brandstichtingen in Rotterdam en Vlaardingen

- Advertentie-

De politie heeft afgelopen week een 23-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht opdrachten te hebben gegeven tot het plegen van diverse brandstichtingen en een explosie op verschillende plekken in Rotterdam en Vlaardingen.

Later die week is voor een ander onderzoek ook nog een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie op de Spechtstraat in Rotterdam van 5 november jl.

Opdrachtgever

De 23-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot onder andere een een autobrand aan de Mathenesserweg in Rotterdam op 15 juni, autobrand aan de Rodenstijn in Rotterdam op 9 juli en het teweegbrengen van een explosie bij een auto in de Vossiusstraat in Vlaardingen op 9 juli 2023 en een explosie op de Soerweg in Rotterdam op 18 juli. De recherche van de politie Rotterdam-Zuid startte een onderzoek naar deze incidenten.

Mede dankzij een tip kwam de 23-jarigte Rotterdammer naar voren als mogelijke opdrachtgever. Woensdag 10 januari werd hij aangehouden. Inmiddels is de verdachte voorgeleid tot de rechter-commissaris en is besloten dat hij nog voor tenminste 14 dagen vast blijft zitten.

17-jarige

Afgelopen november vond een explosie plaats op de Spechtstraat in Rotterdam. Ook hier deed de districtsrecherche van de politie Rotterdam onderzoek naar. Dit onderzoek leidde naar een 17-jarige Rotterdammer. Hij werd 12 januari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Omdat hij minderjarig is, mag hij zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-