21.1 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Roetdeeltjes van brand in de Botlek terechtgekomen in Maassluis en Vlaardingen

- Advertentie-

De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) heeft gewaarschuwd voor het neerdalen van roetdeeltjes in het gebied tussen Maassluis en Vlaardingen. Deze roetdeeltjes zijn het gevolg van een grote brand bij de AVR-afvalverwerkingsinstallatie in de Rotterdamse Botlek.

De veiligheidsregio raadt aan om groenten en fruit uit eigen tuin grondig te wassen of te schillen voordat ze geconsumeerd worden. Verder wordt sterk aangeraden om geen eieren te eten die afkomstig zijn van kippen binnen het effectgebied. Daarnaast wordt het ook aangeraden om dieren binnen het effectgebied in stallen of hokken onder te brengen. Bovendien moeten huisdierbezitters ervoor zorgen dat hun dieren geen roetdeeltjes inslikken.

De brand ontstond op donderdagochtend in een opslagruimte voor huishoudelijk afval. Gedurende de dag meldde de brandweer dat de situatie onder controle was. Echter, later op de avond werd opnieuw alarm geslagen door de bedrijfsbrandweer omdat de brand weer was opgelaaid. Op vrijdag waren tal van hulpdiensten druk bezig met de bestrijding van de brand. De rook die uit de brand voortkwam, verspreidde zich over het gebied tussen Maassluis en Vlaardingen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-