Boot in brand gestoken Trekkade Maasland.
MaaslandMaassluis

Rechtszaak verdachte van branden in Maasland en Maassluis uitgesteld vanwege het coronavirus

De zaak van de verdachte van de meerdere branden in 2018 in Maasland en Maassluis is uitgesteld vanwege het coronavirus.

,,De zaak gaat niet door op 17 april (ingetrokken). Verdachte is eerder geschorst door de rechtbank uit de voorlopige hechtenis en op dit moment worden zaken van verdachten op vrije voeten niet behandeld. Wanneer de zaak wel wordt behandeld, is nog niet bekend.” Zo laat de rechtbank van Den Haag weten aan 112Midden-Delfland.

Branden
Maasland en Maassluis werden juni en juli 2018 geteisterd door meerdere branden. Zowel boten, fietsen, auto en een deur van een gebouw van de scouting in Maasland gingen in vlammen op. De politie heeft in juli 2018 een 24-jarige Maaslander aangehouden aan het Delkamp in Maasland. De verdachte Ferass A. wordt verdacht van meerdere brandstichtingen.

In januari 2019 werd Ferass A. vrijgelaten. Dit omdat het brandtechnisch onderzoek langer zou gaan duren. De verdachte mocht onder voorwaarden het onderzoek in vrijheid afwachten.
De verdachte kreeg een enkelband om en mocht niet in Maasland komen, ook mocht de verdachte geen alcohol en/of drugs gebruiken.

Ferass probeerde het alsnog te gebruiken door middel van zijn urine te verwisselen bij een test, maar werd opgepakt en vastgezet. In augustus 2019 werd hij opnieuw voorlopig vrijgelaten, aangezien er nog steeds geen datum voor de rechtszaak in zicht was. Maar Ferass schond voor de tweede keer de afspraken en werd opnieuw vastgezet.

De rechtbank weigerde in oktober 2019 de verdachte nog eens vrij te laten, maar in januari 2020 besloot de rechter toch om Ferass A. voor de derde keer vrij te laten, Ferass mag ook weer in Maasland komen.

De verdachte, die de brandstichtingen ontkent, verklaarde in januari 2020 bij de rechtbank bij zijn opa in Spijkenisse te gaan wonen.

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *