16.3 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Ramen ingegooid bij woning van Vlaardingse pleegouders na mishandeling van pleegkind

- Advertentie-

Bij de woning van de veelbesproken pleegouders aan de Madoerastraat in Vlaardingen zijn afgelopen weekend de ruiten ingegooid. De pleegouders kwamen afgelopen tijd groot in het nieuws nadat zij verdacht worden van het ernstig mishandelen van hun 10-jarige pleegdochter.

Vorige week vrijdag werd er al een mobiele camera geplaatst bij de woning, om te voorkomen dat er dingen plaatsvinden die het onderzoek zouden kunnen ’schaden’. Ook surveilleert de politie extra bij de woning. Ondanks die maatregelen zijn er afgelopen weekend ruiten ingegooid bij de woning.

“Deze woning is een plaats delict en dus onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek”, meldt de politie. “Dit betekent dat we op ieder moment nog onderzoek kunnen doen in deze woning. Vernieling van de woning verstoort het onderzoek, omdat er eventuele sporen op deze manier vernietigd kunnen worden.”

De pleegouders zitten nog vast, ze worden verdacht van poging doodslag, zware mishandeling, het meisje tegen haar wil in vasthouden en haar in hulpeloze toestand hebben gelaten.

Het meisje zou al eerder op school hebben verteld dat ze werd mishandeld. Ook haar biologische moeder zou meermaals haar zorgen hebben geuit. Vanuit de bevolking werd met verbazing, woede en verdriet gereageerd op het nieuws. Dat zorgde ook voor veel boosheid richting de pleegouders. De politie hield daarom al rekening met onrust bij de woning.

De politie doet nog onderzoek naar de pleegouders. Ook wordt er onderzoek gedaan naar wie de ruiten bij de woning heeft ingegooid. “De beelden van afgelopen weekend worden uiteraard bekeken om te achterhalen wanneer het gebeurd is en eventueel wie hiervoor verantwoordelijk is”, meldt de politie.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-