21.8 C
Maassluis
dinsdag, mei 21, 2024

Politiehond Shooter bijt minderjarige scooterdief in de billen na achtervolging in Vlaardingen

- Advertentie-

Een minderjarige scooterdief dacht in de nacht van donderdag op vrijdag te kunnen ontkomen aan agenten, maar daar bracht politiehond Shooter verandering in. Die beet de jongen in zijn billen.

De politiemeldkamer ontving een melding dat twee jongens een scooter aan het stelen waren in Vlaardingen. Bij aankomst van toegesnelde agenten gingen er twee verdachten direct vandoor op een gereedstaande scooter. Er ontstond een achtervolging. Agenten hebben de scooter aangetikt waardoor de scooter onderuit ging en de twee jongens op de grond lagen.

De jongens gaven niet op, ze gingen namelijk rennend verder. Agenten schreeuwden meerdere keren dat de jongens moesten blijven staan, maar daar gaven de jongens geen gehoor aan. Toen was het tijd om diensthond Shooter in te gaan zetten. De hond rende volop achter de jongens aan en wist een scooterdief in zijn billen te grijpen.

De scooterdief viel op de grond en werd aangehouden. De tweede verdachte kon wel ontkomen, naar hem wordt nog verder onderzoek gedaan. De gebeten scooterdief moest met tandafdrukken in zijn billen naar het ziekenhuis, om daar behandeld te worden aan zijn verwondingen. Naast een mogelijk strafrechtelijke vervolging, zal de jongen de komende tijd wat moeilijk kunnen lopen.

Foto: Politie
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-