5.2 C
Maassluis
dinsdag, april 23, 2024

Politiebond vraagt hulp aan gemeenteraden in regio Rotterdam: ‘nu 1500 politiemensen minder dan tien jaar geleden’

- Advertentie-

Politiebond ANPV heeft in een open brief de hulp ingeroepen van de gemeenteraden in de regio vanwege personeelstekort bij de politie in de eenheid Rotterdam. De bond wil dat gemeenteraden mee gaan denken over de problemen waar de politie mee wordt geconfronteerd. Volgens de politiebond heeft de eenheid Rotterdam 1500 politiemensen minder dan tien jaar geleden.

De ANPV wijst erop dat de druk op jonge agenten toeneemt en dat er vrijwel geen mogelijkheden zijn om studenten en nieuwe agenten goed op te vangen. Daarnaast kampt de eenheid Rotterdam met vergrijzing, waardoor de komende jaren nog veel personeel weggaat.

Peter Meijer, voorzitter van de regionale ANPV-afdeling, zegt in de open brief dat de hulp niet ingeroepen wordt uit ontevredenheid over het werk van politiechef Fred Westerbeke of de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, maar omdat zowel de politie als de gemeenteraad het beste wil voor de burgers. De politiebond vraagt de gemeenteraadsleden met suggesties te komen.

Basisteam Waterweg
Burgemeester Haan van Maassluis zei in de gemeenteraad van Maassluis dat de politie in Maassluis onder druk staat. Maassluis valt onder de eenheid Rotterdam.

”Net als elk ander team heeft het Basisteam Waterweg te kampen met een bezettingstekort. Basisteam Waterweg is voor Hoek van Holland, Maassluis en Vlaardingen. De formatie (bezetting) van het basisteam biedt ruimte voor 136,8 fte. Dat is exclusief de aspiranten (dienders in opleiding). De bezetting van het basisteam is nu 121,05 fte, dat is dus duidelijk lager. Dat maakt dat binnen de bezetting van het basisteam een tekort aan 15,75 fte is.” Aldus burgemeester Edo Haan van Maassluis.

Wat is fte?
Eén fte is een volledige werkweek. Een functie van 0,6 fte bijvoorbeeld is – uitgaande van een werkweek van 38 uur – een functie van 0,6 x 38 = 22,8 uur.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-