16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Politie zoekt nog naar twee verdachten voor schietpartij in Vlaardingen-Westwijk

- Advertentie-

Burgemeester Bert Wijbenga heeft twee woningen aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen zondag met spoed gesloten. In een van de woningen vond afgelopen zaterdagnacht een schietincident plaats waarbij een 29-jarige man zwaargewond raakte, hij moest onder meer gereanimeerd worden.

Lees ook: Man ernstig gewond bij schietpartij in Vlaardingen-Westwijk, politie schiet gericht op verdachte

Een 24-jarige man uit Den Haag is na een korte achtervolging aangehouden. Bij de aanhouding hebben agenten meerdere schoten gelost. Een 23-jarige man uit Vlaardingen die in de woning aanwezig was tijdens het schietincident is later in de nacht ook aangehouden.

Een derde verdachte, een 31-jarige man, is aangehouden in de woning tegenover het slachtoffer. In deze woning vonden agenten voorwerpen die mogelijk betrokken zijn bij de schietpartij. Wat de rol van de aangehouden mannen is bij het schietincident, wordt onderzocht. Zowel de woning waar het schietincident plaatsvond als de woning van de derde verdachte zijn gesloten. Hoelang de woningen gesloten blijven is op dit moment nog niet bekend.

Signalement

Op het onderzoek is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing (TGO) gezet. Een team van twintig rechercheurs doet volop onderzoek. De forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld en er zijn onder andere meerdere auto’s in beslag genomen voor onderzoek. Ook is een aantal camerabeelden veiliggesteld.

Er is een signalement van twee mannen die rond het tijdstip van de schietpartij bij de woning zijn gezien. Rechercheurs willen ook hen graag aanhouden. Het gaat om een licht getinte man, tussen de 20-30 jaar met donker haar en een baard. Hij droeg een donkere jas met een kraag zonder capuchon. Onder zijn jas droeg hij een lichte kleur vest of trui met capuchon. Hij droeg een grijskleurige muts en een donkere schoudertas.

De tweede man is ook licht getint en is tussen de 17 en 25 jaar. Hij had een stoppelbaard en droeg een donker petje, een donkere jas met capuchon, een donkere broek en donkere schoenen. Op het rechterbovenbeen van de broek is vermoedelijk een roodkleurig logo cq opdruk te zien.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-