16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Politie zoekt getuigen van mishandeling 86-jarige man Industrieweg in Maassluis

- Advertentie-

De politie zoekt getuigen van de mishandeling van de 86-jarige man op de Industrieweg in Maassluis. De mishandeling vond plaats op maandagochtend 23 mei rond 10.45 uur.

Mishandeling
De bejaarde man fietste op het fietspad op de Industrieweg in Maassluis. Twee andere mannen op de fiets waren op dit fietspad aan het spookrijden. De 86-jarige man sprak de twee fietsers hierop aan. Volgens een getuige keerden de fietsers direct om, waarna de 86-jarige man van zijn fiets werd geduwd.

De 86-jarige man viel van de fiets en kwam op de grond terecht. De man raakte hierbij gewond en bleef op de grond liggen. Omstanders schoten de man te hulp en belden de hulpdiensten. Een andere omstander ging achter de daders aan. In de buurt van de P.C. Hooftlaan verloor de omstander zicht op de twee mannen.

Het gaat om twee donkergetinte mannen. Man 1: Witte schoenen, lichtblauwe broek, donkerblauw Adidas vest met drie witte strepen op de mouwen, wit petje, reed op een fiets met een fietsmand en een donker kinderzitje. Man 2: Donkergetint, zwarte schoenen, zwarte kleding, donkere fiets, zwarte rugtas op en rasta haar.

Beelden
De mannen staan op de foto. De politie bekijkt de foto’s en kijkt of ze de mannen herkennen. Op sociale media worden de beelden volop gedeeld. Het delen van deze beelden is niet handig, het politieonderzoek kan daarmee namelijk ‘beschadigd’ worden.

Het delen van beelden van personen is namelijk een zwaar opsporingsmiddel, omdat het inbreuk maakt op privacy van de verdachten. De officier van Justitie is degene die kan bepalen of beelden van verdachten verspreid kunnen worden.

Getuigen
De politie doet verder onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Iets gezien of gehoord? Bel 0900-8844. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel 0800-7000!

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-