Regionaal

Politie zet alle opsporingskrachten in op schietpartijen in de regio Rotterdam

De politie eenheid Rotterdam is erg druk met de schietpartijen die afgelopen maand hebben plaatsgevonden in de regio. In totaal vonden er 14 schietincidenten plaats in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Schiedam en Vlaardingen.

Het zijn bovengemiddeld veel schietpartijen voor de politie en dat vereist veel mankracht. “We doen er alles aan om de verdachten van de schietincidenten te achterhalen en aan te houden, voor zover dat nog niet gebeurd is.”, zegt politiechef Fred Westerbeke tegen het AD.

De meeste schietpartijen richten zich op een bepaald gebied: Rotterdam-Zuid. “We vinden de hoeveelheid schietincidenten en de risico’s die deze met zich meebrengen onacceptabel en doen er alles aan om verdachten aan te houden en nieuw wapengeweld te voorkomen.“, zegt Westerbeke.

Zaken als woninginbraken eerder op de plank

,,Het betekent dat zaken als woninginbraken eerder op de plank belanden. Dat doet pijn, maar is nodig. Die zaken komen straks ook weer van de plank af.”, laat Westerbeke weten aan het AD. De verloven van agenten worden vooralsnog niet ingetrokken, omdat zij moet kunnen afblazen en recht hebben op welverdiende rust.

Lees ook:

More in:Regionaal

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *