21.1 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Politie voorkomt confrontatie tussen Feyenoord- en Ajaxsupporters in Vlaardingen

- Advertentie-

Een groep van enkele tientallen Feyenoordsupporters is door de Mobiele Eenheid ingesloten op een parkeerterrein aan de Marathonweg in Vlaardingen. Dit naar aanleiding van berichten dat het tot een confrontatie zou komen tussen Feyenoord- en Ajaxsupporters. Zeker 25 bussen Mobiele Eenheid zijn ingezet om de groep in te sluiten. Alle aanwezige personen zijn gefouilleerd en gefotografeerd. De politie heeft 9 personen aangehouden op grond van de wet wapens en munitie. Er werden onder andere klauwhamers en honkbalknuppels in beslag genomen.

De groep is inmiddels door de politie gevorderd het parkeerterrein in kleine aantallen te verlaten, wie geen gehoor gaf aan de oproep liep het risico te worden aangehouden.

Eerder deze week waren er explosies bij Feyenoordcafe’s, hiervoor is een 21-jarige Amsterdammer aangehouden. Vrijdag vond er ook een explosie plaats bij cafe Vak West in Amsterdam. Of de zaken met elkaar te maken hebben wordt nog onderzocht. Vanmiddag om 14:30 uur begon de klassieker Feyenoord-Ajax in de Kuip, de wedstrijd is vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld.

Alles hierover lezen? Ga naar 010f0tograaf.nl.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-