17.8 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Politie toont beelden in onderzoek naar identiteit van relschoppers training Feyenoord

- Advertentie-
Zwaar vuurwerk, stenen en verkeersborden kregen agenten om de oren tijdens de laatste training voorafgaand aan Feyenoord- Ajax afgelopen mei. Zes politieagenten liepen gehoorschade op. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de relschoppers.
 
Het is een traditie van het Feyenoordlegioen om de laatste training voorafgaand aan de klassieker de spelers een hart onder de riem te steken. Naar aanleiding van de vorige laatste training voor de klassieker in januari van dit jaar, was de politie actief aanwezig rondom het trainingscomplex. In januari hielden supporters zich niet aan de coronamaatregelen en werd er massaal vuurwerk afgestoken. Daarom werd er actief gecontroleerd op bezit van vuurwerk en naleving van de coronamaatregelen. Op voorhand was met de supporters gecommuniceerd dat vuurwerk (ook fakkels) niet waren toegestaan.
 
Supporters die naar de dijk wilden, kwamen langs een punt waar je vuurwerk vrijwillig kon inleveren. Bij verdenking werd gefouilleerd op vuurwerk. Daarom werden veel fakkels al eerder afgestoken. Zo’n 200 supporters lieten zich fouilleren en betraden de dijk om de spelers te supporten. Dit verliep in een prima sfeer.
 
Anders was dat onderaan de dijk. Toen één supporter een fakkel gooide volgden er al snel meer. Tientallen supporters keerden zich tegen de politie. De ME voerde een aantal charges uit. Ook werd er gegooid met stenen en verkeersborden die ter plekke uit de grond werden getrokken. Er werden niet alleen fakkels gegooid maar ook Cobra’s, die met hun enorme explosies voor gehoorschade hebben gezorgd bij meerdere agenten. Zes agenten hebben nu nog steeds gehoorschade.
 
Tijdens de ongeregeldheden hielden de aanwezige agenten al acht personen aan, onder andere voor in het bezit zijn van zwaar vuurwerk en het stenen gooien naar de politie. Om de overige relschoppers te identificeren en aan te houden, loopt er een onderzoek. Om de nog niet herkende relschoppers aan te kunnen houden, toont de politie nu hun beelden aan het publiek.
 
Herken jij een verdachte? Neem contact op met de politie via: Tipformulier verdachten van belagen politie bij Feyenoord training
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-