17.2 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Politie schiet nadat 28-jarige man agenten aanvalt Koekoekstraat in Maassluis

- Advertentie-

Maandagochtend 7 maart is een man aangehouden op de Koekoekstraat in Maassluis nadat hij voor veel overlast zorgde en agenten aanviel toen deze bij hem aan de deur kwamen.

Rond 5.45 uur stond een man op het balkon van een woning hard te schreeuwen nadat hij even daarvoor ook scheldend en schreeuwend over straat had gerend. In de woning stond harde muziek aan. Gealarmeerde agenten belden bij de overlast gevende man aan. Toen hij de deur opende, kregen de agenten al snel het vermoeden dat de man zwaar onder invloed was en de man zorg nodig had.

De man was niet voor reden vatbaar. Hij hield een stenen voorwerp in zijn hand waarmee hij zwaaiende bewegingen richting de agenten maakte en op de voordeur sloeg. Daarop pakte een agent zijn pepperspray, maar voordat deze gebruikt kon worden gooide de man de deur dicht.

Vanachter de gesloten deur schreeuwde de man bedreigingen naar de agenten en klonk enorm kabaal waaronder het geluid van brekend glas. Kort daarna stormde de man opeens naar buiten en gooide iets zwaars, naar later bleek een bloempot, in het gezicht van de agent. Met opgeheven armen en een metalen voorwerp in zijn handen rende hij vervolgens op een agent af. Die voelde zich dermate bedreigd dat deze zijn dienstwapen heeft getrokken en heeft geschoten. De man raakte hier niet door gewond.  Agenten wisten de man uiteindelijk aan te houden. De 28-jarige man uit Maassluis krijgt nu de zorg die hij nodig heeft.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-