Vlaardingen

Politie schiet man met vuurwapen neer Maasboulevard in Vlaardingen

Getuigen zagen vrijdagmiddag een man met een vuurwapen op de Maasboulevard in Vlaardingen. De verdachte luisterde niet naar de toegesnelde agenten en maakte liggend op de grond een onverwachte beweging.

Er werd een waarschuwingsschot gelost in de lucht. De verdachte greep hierna naar zijn wapen. Daarom zag een agent zich genoodzaakt gericht te schieten om de man aan te houden.

Melding
Even voor 14:30 uur zagen getuigen de man met het vuurwapen en belden 112. Zoals gebruikelijk bij een melding waarbij een vuurwapen in het spel is, werd de verdachte door agenten met getrokken vuurwapens benaderd. Toen hij liggend op de grond een onverwachte beweging maakte, werd (na het lossen van een waarschuwingsschot) gericht geschoten.

De man werd geraakt in zijn been en kon worden aangehouden. Hij was aanspreekbaar en is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Naar de toedracht van het incident wordt onderzoek gedaan. Zoals gebruikelijk bij een incident waarbij geschoten wordt door de politie, doet de Rijksrecherche dit onderzoek.

 

Lees ook:

More in:Vlaardingen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.