15.9 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Politie pakt pleegouders van zwaargewond 10-jarige meisje op in Vlaardingen

- Advertentie-

De politie heeft de pleegouders van een 10-jarig meisje in Vlaardingen opgepakt voor poging tot doodslag en zware mishandeling van hun pleegdochter. Het meisje ligt nog ernstig gewond in het ziekenhuis. Haar toestand is zeer slecht, meldt de politie.

De politie startte dinsdag 21 mei een onderzoek nadat een 10-jarig meisje uit Vlaardingen maandag- op dinsdagnacht van die week met zwaar lichamelijk letsel en in zeer zorgwekkende toestand in het ziekenhuis werd opgenomen en nadat er twijfels waren over hoe haar verwondingen waren ontstaan.

“Om helder te kunnen krijgen wat er exact is gebeurd, is donderdag 23 mei een TGO-onderzoek (Team Grootschalige Opsporing) gestart, wat betekent dat een grote groep rechercheurs op de zaak is gezet”, aldus de politie. Er is onder meer (forensisch) onderzoek gedaan in de woning in Vlaardingen waar het meisje verbleef. “Ook is er buurtonderzoek gedaan, zijn er camerabeelden uitgekeken en is gesproken met diverse mensen die meer informatie zouden kunnen hebben. Dit uitgebreide onderzoek leidde tot de aanhouding van de pleegouders van het meisje.” Het gaat om een 37-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Vlaardingen.

”Er is nog veel onduidelijk over deze ernstige zaak. De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan om meer helderheid te krijgen over wat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld en wat de rol van de pleegouders is.” In de woning verbleven nog twee andere kinderen. Zij zijn ergens anders ondergebracht.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-