22.6 C
Maassluis
zondag, juni 23, 2024

Politie ontvangt 8 tips over gewapende overval Lidl Westeinde in Maassluis

- Advertentie-

De politie heeft acht tips ontvangen in het onderzoek naar de daders van de gewapende overval op de Lidl aan het Westeinde in Maassluis op 4 januari dit jaar. Op dinsdagavond toonde de politie beelden van de daders en de overval in Opsporing Verzocht. Na de uitzending kwamen er in totaal acht tips binnen. De politie noemt ze ‘hoopvol’ en worden verder onderzocht door het rechercheteam. Dat meldt de WOS.

Drie mannen pleegden op zaterdag 4 januari 2020 een uiterst georganiseerde overval op een Lidl-supermarkt in Maassluis. De politie sluit niet uit dat dezelfde dadergroep ook verantwoordelijk is voor andere overvallen op Lidl-filialen.

Op bewakingsbeelden is goed te zien hoe het drietal die zaterdagavond te werk gaat. Ze maken kort voor sluitingstijd zogenaamd gebruik van het bezoekerstoilet, maar laten zich daar ongemerkt insluiten in de winkel.

Gijzelen medewerkers
Zodra de winkel gesloten is, verschijnen de mannen weer in beeld. Ze lopen direct door naar het kantoor. Onder bedreiging van vuurwapens wordt de manager vastgebonden en de kluis leeggehaald. Ook andere medewerkers, die hun kassalade komen afgeven, worden overmeesterd en vastgebonden. De telefoons van de slachtoffers worden afgepakt.

Buit in Booster-tas
De inhoud van alle kassalades en kluis verdwijnt in een zwarte Booster-sporttas. Het drietal probeert vervolgens ook nog een andere kluis te openen met een slijptol. Tevergeefs: het snoer van de slijptol blijkt te kort om de kluis te bereiken.

Sporen achtergelaten
Daarop besluiten de overvallers genoegen te nemen met hun buit en de medewerkers richting het magazijn te dwingen. Het drietal vlucht via de nooduitgang richting de Wethouder Smithal. Bij die sporthal laten ze de telefoons en een pakje Marlboro-sigaretten achter. Vlakbij basisschool Uniek begeeft de tas het door de zware inhoud, waarbij een hengsel en wat geld achterblijft.

Signalement 
De overvallers hebben een lichtgetinten huidskleur, zijn zo’n 1.75 tot 1.80 meter lang en spraken Nederlands met een accent. Alle drie de mannen droegen donkere kleding, met name van het merk Nike.

Help de politie
Deze dadergroep is mogelijk ook verantwoordelijk voor een overval in 2018 op dezelfde supermarkt en/of die op een Lidl-filiaal in Schiedam, ook in 2018. Heeft u een vermoeden wie deze mannen zijn? Geef het door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999 

Videobeelden van de overval:

https://youtu.be/g0nNiRtqYpM

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-