16.6 C
Maassluis
maandag, mei 20, 2024

Politie neemt niet meer deel aan BuurtWhatsApp in Maassluis

- Advertentie-

De politie Waterweg heeft besloten om te stoppen met de Buurtwhatsapp in Hoek van Holland, Maassluis en Vlaardingen. De aanleiding is een tekort aan personeel die alles kunnen beheren.

“Vanaf 2013 ben ik bezig als beheerder en initiatiefnemer van de buurtwhatsapp in de huidige vorm. Al best lang dus. En dat blijft! Vanaf 2015 sloot ook de politieorganisatie actief aan binnen de buurtwhatsapp. Mooie resultaten werden geboekt. Woninginbrekers gepakt, notoire winkeldieven voor langere tijd opgeborgen, vermiste personen terug bij hun geliefde en nog veel meer. De politie maakte graag gebruik van de buurtwhatsapp. Helaas gaat dit stoppen. Diegene die dit als tussenpersoon regelde kan dit met zijn huidige uren niet meer rondbreien. Hierdoor haakt de politie nu af. Erg jammer voor de heterdaadkracht in Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland. Ik had dit graag anders gewild. Handhaving en Toezicht blijft wel een deelnemer. In deze groep graag niet reageren op bovenstaande. Ideeën en/of opmerkingen mogen via een privé whatsappbericht aan beheerder 0628330112”, zo laat de beheerder van de politie weten.

Dit zal betekenen dat er geen berichten meer komen wanneer er een woninginbraak heeft plaatsgevonden of er een overval is geweest. Uiteraard zullen belangrijke opsporingsberichten wel via Burgernet binnenkomen. Dit netwerk wordt aangestuurd vanuit de Politiemeldkamer in Rotterdam.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-