9.7 C
Maassluis
zondag, maart 3, 2024

Politie mag preventief fouilleren tegen wapenbezit in Maassluis

- Advertentie-

De drie metrostations in Maassluis en de directie omgeving rond die stations zijn voor een periode van zes maanden door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat de politie in deze periode de mogelijkheid heeft om mensen in dit gebied preventief te fouilleren.

Met de maatregel sluit de burgemeester aan bij het beleid van zijn collega’s in andere gemeenten langs de metrolijn. Ook daar wordt preventief gefouilleerd. De burgemeesters willen zo wapenbezit terugdringen en voorkomen dat de openbare orde wordt verstoord en dat de veiligheid in gevaar komt. Een veiligheidsrisicogebied is een gebied dat voor iedereen toegankelijk is en waar een hoog risico op overtredingen is.

De officier van justitie geeft de politie toestemming om preventief te fouilleren tussen bepaalde tijdstippen. De politie kan dan personen fouilleren en vervoermiddelen en bagage doorzoeken op vooral wapens en messen zonder dat er een concrete verdenking bestaat.

Gebieden

Metrostation Maassluis Centrum en het omliggende gebied, begrensd door de Stationsweg tot en met 50 meter na de bushalte op de Laan 1940-1945 inclusief het loopbruggetje in de richting van de Van Speijkstraat, de Koningin Wilhelminalaan vanaf de kruising Frederik Hendrikstraat, de Prinses Beatrixlaan, het Julianaplantsoen, inclusief de genoemde weggedeelten.

Metrostation Maassluis West en het omliggende gebied, begrensd door de Delflandsedijk (in een straal van 50 meter rondom spoorwegovergang), Koningshoek vanaf de kruising Uiverlaan tot aan de bocht in de Chopinstraat, alsmede de bij het metrostation gelegen fietsenstallingen en parkeerplaatsen.

Metrostation Steendijkpolder en het omliggende gebied, begrensd door de Dr. Albert Schweitzerdreef en de Merellaan, alsmede het plein voor het metrostation en de aan het plein genoemde aangrenzende weggedeelten.

Foto: Gemeente Maassluis
Foto: Gemeente Maassluis
Foto: Gemeente Maassluis
-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-