Foto: Google Maps
Maassluis

Politie luisterde gesprekken van minderjarige verkrachters in Maassluis af

De zeven verdachten van de groepsverkrachting aan de Willem Pijperplein in Maassluis waren bang om gepakt te worden door de politie, dat blijkt uit tap-gesprekken. De verdachten werden eind vorig jaar veroordeelt voor de groepsverkrachtingen.

De politie tapte tijdens het onderzoek de telefoons van de inmiddels veroordeelde verkrachters een tijd af. 112Maasmedia laat u een deel van de afgeluisterde gesprekken zien. De veroordeling is geweest, daarom kunnen de tapgesprekken nu gedeeld worden zonder dat het onderzoek daar ‘schade’ aan oploopt.

Lezen wat er bij de groepsverkrachting precies is gebeurd. Lees het item: Groepsverkrachtingen Maassluis

Groepsverkrachtingen
De groepsverkrachtingen kwamen boven water nadat het 16-jarige slachtoffer een vriendin vertelde over de groepsverkrachtingen. Uiteindelijk kwamen er zeven verdachten aan het licht, waarvan 6 minderjarig waren.

De politie plaatste de telefoons van de verdachte onder de tap en luisterde een periode mee met de telefoongesprekken van de verdachten. Uit onder andere de taps bleek dat de politie bij de juiste verdachten was.

(Let op: De zinnen van het tapgesprek zijn schuingedrukt, ook kan de zinsopbouw onjuist zijn. De tekst is letterlijk hoe degene het over de telefoon heeft verteld.)

Tap-gesprek 1
Het eerste tapgesprek is tussen een jongen die bij de verkrachtingen aanwezig was en zijn moeder. De moeder van de jongen stelde vragen aan hem over de verkrachtingen.

De jongen antwoordde daarop: “Nou wij waren met z’n allen buiten en toen euh dat was toen een vriendinnetje van (naam verdachte) toen gingen wij naar de kelder en ik wist niet dat hij met haar daar heen ging, hij riep ons allemaal hij zei kom naar mijn kelder, wij komen daar en toen gingen die jongens die nu uit bed zijn gehaald die gingen met haar die kelder in en ik stond gewoon voor de deur. Ik stond voor de deur. En dat meisje weet dat, ik heb dat meisje niet eens aangekeken. Ik heb nog gezegd tegen die jongens van euh ze is 15 of 16 gedraag je een beetje.”

Moeder: ‘Zweer dat je niets met dat meisje hebt gedaan, zweer je het?’

Jongen: ‘Ik ga geen meisje verkrachten’

Het meisje dat is verkracht gaf aan dat deze jongen in de gang stond. Zij heeft geen seksuele handelingen hoeven te verrichten bij deze jongen.

Ik heb nog gezegd tegen die jongens van euh ze is 15 of 16 gedraag je een beetje

Tap-gesprek 2
Het tweede tapgesprek bestaat uit twee verdachten, die uiteindelijk beiden zijn veroordeelt voor de verkrachting. Dit tap-gesprek vond plaats toen het politieonderzoek nog liep.

De twee verdachten bellen met elkaar en geven aan bang te zijn om gepakt te worden. Zo zegt een verdachte: ‘Wij kunnen ook de lul zijn’. De andere verdachte geeft aan dat zij inderdaad ook in de problemen kunnen komen.

De verdachte reageert daarop met: “Echt waar, wij ook, wij hebben ook gedingest. Ik was daar ook. Daar heb je zelf ook het meisje geneukt, godver! Echt waar, echt als ze gaan praten broer. We zijn echt de lul he.”

Echt waar, echt als ze gaan praten broer. We zijn echt de lul he

Tapgesprek 3
Dit tapgesprek vond plaats tussen twee verdachten, twee andere verdachten dan het tapgesprek hierboven. Dit tapgesprek werd gedaan terwijl het politieonderzoek liep.

Een verdachte zegt tegen de andere verdachte: ‘We gaan geveegd worden’. De verdachte doelt hiermee op aangehouden te worden. De andere verdachte vraagt: ‘Wat hebben ze gesnitcht dan?’. ‘Ik weet het niet’, reageert de verdachte.

‘Wie is er nu de lul’, vraagt een verdachte, waarop de andere verdachte antwoordt: “Jij, ik, [naam medeverdachte] en [naam medeverdachte] .”

We gaan geveegd worden

Aanhoudingen
Op de telefoons van een aantal aangehouden jongens werden beelden gevonden van de verkrachtingen. Dit samen met de afgeluisterde gesprekken, de verklaringen en een hoop ander bewijsmateriaal zorgde voor veroordelingen.

Alle veroordelingen zijn hier terug te lezen: Jeugddetentie voor groepsverkrachting in kelderbox Maassluis

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.