11.6 C
Maassluis
zaterdag, maart 2, 2024

Politie klaar voor avondklok: kabinet wil invoering avondklok nog deze week

- Advertentie-

Het kabinet bereidt een avondklok voor die zou gaan gelden tot 9 februari. De avondklok is volgens het kabinet nodig vanwege de Britse variant van het coronavirus, die veel besmettelijker lijkt. Dat meldt de NOS. De politie is voorbereidt op de invoering van de avondklok. “Het zal een flinke klus worden. Het accent verschuift van overdag naar de avond en de nacht. Maar als het nodig is, dan is het nodig.” laat een woordvoerder weten aan RTL-Nieuws.

Ingewijden melden aan de NOS dat de avondklok al in een vergevorderd stadium is voorbereid. Mensen die zonder geldige reden op straat zijn, riskeren een boete van 95 euro. Alleen met een werkgeversverklaring waarmee je kunt aantonen dat je op straat bent vanwege reisbeweging tussen werk en huis, mag je je ’s avonds op straat vertonen. Er komen modelverklaringen op rijksoverheid.nl die een werkgever kan invullen. Over het tijdstip van ingaan en beëindiging van de avondklok wordt nog gesproken.

Een andere maatregel dan de avondklok is het inperken van thuisbezoek en verdere inperking van vliegverkeer. Morgenvroeg komen de meest betrokken ministers bij de corona-aanpak bijeen in de ministeriële crisiscommissie. Daarna wordt aan het begin van de middag, waarschijnlijk rond 13.00 uur, een persconferentie verwacht. Dat tijdstip is nog niet bevestigd en kan nog veranderen.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-