6.4 C
Maassluis
vrijdag, maart 1, 2024

Politie-inval met meerdere aanhoudingen in onderzoek naar overval Lidl in Maassluis

- Advertentie-

Agenten hielden dinsdagochtend drie verdachten aan voor een overval uit 2018 op de Lidl aan het Westeinde. De Team Parate Eenheid (TPE) van de politie deed een inval in een woning. Er werden drie verdachten aangehouden.

Tegen sluitingstijd kwamen de mannen die avond, 11 mei 2018, de supermarkt binnen en met een kassalade verlieten ze de winkel. Niemand raakte gewond, maar het personeel was erg geschrokken. De mannen droegen tijdens de overval een bivakmuts. Met behulp van inbrekersgereedschap bedreigden ze het personeel. Ze namen uiteindelijk een kassalade mee en sloegen lopend op de vlucht in de richting van het park aan de achterzijde van het winkelcentrum Steendijkpolder.

Het belang van getuigen
Door een tip van een getuige is het onderzoek weer op gang gekomen. Deze waardevolle informatie leidde de politie naar een van de verdachten en uiteindelijk naar alle drie. De mannen uit Maassluis, twee van 20 jaar en eentje van 18  jaar, zijn vandaag aangehouden. De politie kijkt of de verdachten ook betrokken zijn bij de overval in 2019 op de Lidl in Maassluis.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-