13.3 C
Maassluis
donderdag, mei 30, 2024

‘Politie in Vlaardingen extra alert nadat gevaarlijke ontsnapte tbs’er mogelijk naar ex-vrouwen ging in Vlaardingen’

- Advertentie-

‘De politie in Vlaardingen was extra alert nadat een gevaarlijke ontsnapte tbs’er mogelijk drie ex-vrouwen ging opzoeken in Vlaardingen’, dat laten goed ingevoerde bronnen binnen een veiligheidsdienst weten aan 112Maasmedia. De ontsnapte tbs’er is inmiddels aangehouden door de politie.

Vanochtend ontsnapte de 31-jarige man tijdens begeleid verlof. Hij zou rond het middaguur tijdens zijn verlof zijn weggelopen van zijn begeleider. Hij zou bij een ander in de auto zijn gestapt en zo zijn gevlucht. De man zat een straf uit voor doodslag. Hij zat sinds 2019 in de Pompekliniek.

Na zijn ontsnapping heeft de tbs’er een vrouw neergestoken in Soest. Omstreeks 13.25 uur kreeg het Operationeel Centrum (OC) in Utrecht meerdere telefoontjes vanwege een ernstig incident in een woning aan de Smitsweg in Soest.

Hulpdiensten gingen direct ter plaatse en troffen in de woning een zwaargewonde vrouw aan. Zij bleek meerdere keren te zijn gestoken. De vermoedelijke dader is na zijn daad gevlucht. Uit onderzoek bleek dat het ging om een 31-jarige verdachte uit de Pompestichting in Nijmegen die woensdagochtend 30 november tijdens begeleid verlof aan zijn detentie is ontsnapt.

Vlaardingen
Een rechercheteam werd direct op de zaak gezet en startte een onderzoek. Uit dit onderzoek bleek dat drie ex-vrouwen van de ontsnapte tbs’er in Vlaardingen wonen. Daarnaast bleek dat de ontsnapte tbs’er mogelijk naar zijn ex-vrouwen ging. Wat zijn bedoeling precies was, is nog onbekend.

Bronnen binnen een veiligheidsdienst laten weten aan 112Maasmedia dat de politie hierop heeft opgeschaald en extra alert was. Dat de politie extra alert was had mede te maken dat de ontsnapte tbs’er al na zijn ontsnapping een vrouw heeft neergestoken in Soest.

De woordvoerders van de politie en Openbaar Ministerie willen er niets over kwijt, omdat het om een lopend onderzoek gaat. Op de vraag of het klopt dat de politie in Vlaardingen heeft opgeschaald vanwege de ontsnapte tbs’er, zegt de woordvoerder van de Landelijke Eenheid (LE) politie: ”We kunnen het niet bevestigen en we kunnen het niet ontkennen. Wat we wel kunnen zeggen is dat een rechercheteam van FastNL volop onderzoek heeft gedaan. In Bergschenhoek is de verdachte aangehouden”.

Ook het Openbaar Ministerie houdt de kaken stijf op elkaar. ”Wij kunnen het niet bevestigen en niet ontkennen”, vertelt een woordvoerder van het Landelijk Parket aan 112Maasmedia. In Bergschenhoek (Lansingerland) heeft de politie de ontsnapte tbs’er aangehouden.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-