Archief
Landelijk

Politie in actie voor politie-cao; zo min mogelijk geldboetes

De politiebonden willen vanaf maandag 22 februari 07.00 uur geen bekeuringen meer uitschrijven voor lichte overtredingen. Ze doen dat uit protest tegen de weigering van het kabinet om met een fatsoenlijk loonaanbod over de brug te komen. Daardoor blokkeert de politiek het afsluiten van een nieuwe politie-cao.

De bonden roepen hun leden op de komende tijd zoveel mogelijk actiebonnen uit te delen. Dat wil zeggen: alleen nog bekeuringen uitschrijven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid, overtredingen van coronavoorschriften en snelheidsovertredingen. Het blijft de eigen keus van de agent of hij/zij een bekeuring uitschrijft of niet. Bij een kleine overtreding krijgt de overtreder een waarschuwing en een speciale ‘actiebon’ waar meer informatie op staat over de actie.

Uit een digitale ledenpeiling bleek begin februari dat een ruime meerderheid van de leden van de bonden geen genoegen neemt met het aanbod van de werkgever: een loonsverhoging van 1,3 procent en twee eenmalige uitkeringen van € 300 in een periode van anderhalf jaar (tot 1 juli 2022). De bonden houden vast aan een loonsverhoging van 2,5 procent en twee eenmalige uitkeringen van € 350 en € 300 in een periode van zestien maanden (tot 1 mei 2022).

 

 

 

 

 

Lees ook:

More in:Landelijk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *