16.3 C
Maassluis
donderdag, juli 25, 2024

Politie houdt actie tegen scooteroverlast in Maassluis na meldingen van buurtbewoners

- Advertentie-

Maassluis heeft al enige tijd te maken met overlast van jongeren op scooters. De politie heeft daar de afgelopen tijd veel klachten over ontvangen vanuit inwoners van Maassluis.

Sommige jongeren halen gevaarlijke capriolen uit, anderen jongeren filmen dit voorop sociale media. Daarnaast halen verschillende scooterrijders expres gevaarlijke capriolen uit bij het zien van de politie, als agenten hen daarop willen aanspreken, gaan de scooterrijders er snel vandoor.

Woensdagavond 7 juni heeft de politie een geplande actie gehouden tegen de overlast. Twee motorrijders en verschillende politie-eenheden reden rondom de Koningshoek, Industrieweg, P.C. Hooftlaan, Laan 1940-1945 en anderen wegen. Er zijn in totaal 33 scooters gecontroleerd.

Het overgrote deel had alles op orde, wel zijn er twee bekeuringen uitgeschreven voor het rijden op het fietspad en het rijden met een telefoon in de hand. De politie gaat binnenkort meer van deze acties houden.

TikTok
Op TikTok staan diverse video’s van de jongeren die gevaarlijke capriolen uithalen. Zo heeft een jongeman zelfs een video geplaatst hoe hij op de snelweg A20 een wheelie doet, een levensgevaarlijke actie dus. Video van een jongen die op een motorscooter een wheelie trekt op de rijksweg:

https://www.tiktok.com/@max.bikelife._/video/7233163438476840219

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-