Maassluis gaat woonoverlast harder aanpakken. De gemeente heeft daarom samen met woningcorporatie Maasdelta en de politie afspraken gemaakt om beter samen te werken en informatie te delen. De drie partijen hebben die afspraken vandaag bekrachtigd met de ondertekening van het Regionaal convenant Aanpak van complexe woonoverlast.
Iedereen kan te maken krijgen met woonoverlast. In alle lagen van de bevolking komen botsingen tussen buren voor. Wat vaak begint als iets kleins, kan uitmonden tot langdurige irritaties en grote ruzies. ,,Dat willen wij niet,’’ zegt burgemeester Edo Haan. ,,Maassluis is een stad waar inwoners naar elkaar omkijken. Een stad waar je plezierig kunt wonen, werken en leven. Dat laten wij niet verpesten door mensen die anderen tot last zijn.’’
De burgemeester benadrukt dat de samenwerking met politie en woningcorporatie een goede stap is om al in een vroeg stadium problemen van woonoverlast te signaleren. Dat is de grote winst van dit convenant. Directeur Frank van Velzen van Maasdelta omarmt de samenwerking. “Ik ben trots dat we in Maassluis een convenant hebben ondertekend samen met de burgemeester en politie. Als Maasdelta merken we helaas dat complexe woonoverlast steeds vaker voorkomt. Samenwerken helpt en geeft kracht. Door samen te werken wordt de aanpak van complexe woonoverlast gemakkelijker. Want soms kunnen wij dit probleem -als Maasdelta- niet in ons eentje oplossen. Zo zorgen we samen dat woonoverlast stopt, vermindert en escalatie wordt voorkomen. Hoe mooi is dat?”
Het convenant is opgesteld samen met de 25 gemeenten van de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de aanpak van complexe woonoverlast. De samenwerkingspartners mogen relevante privacygegevens met elkaar delen. Hierdoor kan woonoverlast sneller de kop ingedrukt worden.