18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Politie en dierenambulance halen gewonde kat weg bij eigenaar Scheerderij in Maassluis

- Advertentie-

De politie heeft samen met de dierenambulance een gewonde kat meegenomen aan de Scheerderij in Maassluis. De eigenaar van de kat is verward en gaf de kat niet de benodigde hulp.

Mogelijk gedumpt
Op donderdag 13 mei kwamen politie, brandweer en de dierenambulance al ter plaatse voor een melding van mogelijk een gedumpte kat in een ondergrondse container aan de Kluwerij in Maassluis. De kat werd niet aangetroffen.

▲Foto bij de zoekactie in de container.

”Zondag 9 mei vertoonde de eigenaresse vreemd gedrag bij een container, wat door meerdere mensen is gezien. Onder andere de voerbakjes ook weg waren gehaald in haar tuin, en de kat al een aantal dagen niet meer was gezien, waren er verdenkingen richting die container. Waarop er donderdag gelukkig actie is ondernomen. Je moet er toch niet aan denken dat hij daarin zou liggen!” Zo vertelt Leonie Bouman, beheerder van een groep voor vermiste dieren in Maasland en Maassluis.

Later op de dag werd de kat levend aangetroffen op straat. De kat was wel gewond. De politie kwam ter plaatse maar kon niets doen. De eigenaar weigerde in eerste instantie hulp voor de kat. Later werd de kat opnieuw gewond aangetroffen. De politie kwam weer ter plaatse.

▲Foto van de gewonde kat. Foto: Ingezonden

”In deze heeft de politie geholpen bij een melding van een gewonde kat, waarbij toegang tot de kat in eerste instantie werd onthouden. Later werd die toegang wel verleend. Er werd inderdaad een gewonde kat aangetroffen.” Zo vertelt de politie aan 112Maasmedia.

De kat is door de dierenambulance overgebracht naar een opvanglocatie. Vandaag gaat de dierenambulance, samen met de eigenaar, de kat overbrengen naar de dierenarts voor behandeling. Uiteraard wordt er naar de situatie gekeken voor een duurzame oplossing.

”Het binnentreden vond plaats met toestemming van de bewoner. Ook de hulpverlening gebeurt in samenspraak met de eigenaar. Zo zal vandaag ook het bezoek naar de dierenarts in gezamenlijkheid gedaan worden.” Aldus de politie aan 112Maasmedia.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-