16.3 C
Maassluis
vrijdag, juni 21, 2024

Politie eenheid Rotterdam heeft hoogste ‘ophelderingspercentage’ met woninginbraken in Nederland

- Advertentie-

De politie eenheid Rotterdam had afgelopen maand de hoogste ophelderingspercentage van het land als het gaat om woninginbraken. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Maassluis, Vlaardingen en Hoek van Holland zijn voorbeelden van plaatsen in onze regio die onder de eenheid Rotterdam vallen.

Een misdrijf wordt als opgehelderd beschouwd als er een verdachte aan het misdrijf is gekoppeld en is verhoord. Ook als de verdachte ontkent. Als de politie de verdachte na het verhoor alsnog aanmerkt als verdachte, betekent dat de verdachte terecht is aangemerkt als verdachte. Dan wordt de zaak als opgehelderd beschouwd.

Woninginbraak
De politie eenheid Rotterdam registreerde in juni 135 woninginbraken in de eenheid Rotterdam. Bij 124 daarvan werd aangifte gedaan, waarvan 1 via internetaangifte. 28 inbraken werden opgehelderd door de politie.

Dat is een ophelderingspercentage van 20,7%. Het landelijke gemiddelde is 13,5%. De eenheid Rotterdam zit daar ver boven.

Totaal misdrijven
De eenheid Rotterdam registreerde in totaal 7700 misdrijven in juni. Bij 6296 daarvan werd aangifte gedaan waarvan 3389 via een internetaangifte. 2109 misdrijven werden opgehelderd. Dat is een totale ophelderingspercentage van 27,4%.

 

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-