Maasland

Politie doorzoekt taxi van oplichter en neemt de taxi in beslag Ingeland in Maasland

De politie heeft zondagochtend 27 juni een taxi doorzocht aan de Ingeland in Maasland. De bestuurder van de taxi werd op 26 juni aangehouden nadat hij in de val was getrapt welke een slachtoffer van WhatsApp-fraude had opgezet.

Alle vier de banden van de taxi (waar de aangehouden verdachte in reed) zijn afgelopen nacht leeg gelopen. De ventieldopjes van alle vier de banden zijn losgedraaid. Wie dat heeft gedaan is onbekend, de politie stelt geen verder onderzoek in.

De wijkagent sprak vanochtend met de buurtbewoners en was bijzonder trots. ”Trots op de bewoners. Netjes overgedragen aan de collega’s.” Laat de wijkagent weten op Twitter.

Oplichting
De oplichter deed zich voor als de zoon van de vrouw, de vrouw trapte in de oplichting en maakte 1000,- euro over. De vrouw kwam er later achter dat zij was opgelicht. De vrouw belde de politie, maar die konden op dat moment nog weinig doen en gaven alleen het advies om aangifte te doen. De vrouw maakte zelf een ‘val’ en zei tegen de oplichter dat de rest van het geld in de schuur lag, dat zij weg ging van huis en dat de schuurdeur open was.

Zo’n uur later kwam er een verdachte aanrijden in een busje. Verdachte stapte uit en liep richting de schuur waar hij dacht dat er 2000,- euro op hem lag te wachten. Echter werd hij staande gehouden door buurtbewoners. De man verklaarde dat hij van een taxi was en dat hij een klant kwam ophalen. De verdachte gaf het huisnummer van zijn ‘klant’ op, hier werd aangebeld maar de bewoners van dit adres stonden raar te kijken, zij hadden namelijk helemaal geen taxi besteld. Daarnaast was dit adres aan de andere kant van de straat en liep de verdachte richting de schuur waar hij dacht dat het geld lag.

Aanhouding
De politie was na enkele minuten met meerdere eenheden ter plaatse. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.

 

 

Lees ook:

More in:Maasland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *