18 C
Maassluis
dinsdag, juli 16, 2024

Pepijn (19) die 18-jarige overvaller doodstak in Vlaardingen valt niets te verwijten

- Advertentie-

De 19-jarige Pepijn uit Vlaardingen die op zaterdag 25 juni 2022 de 18-jarige overvaller Emre Sarpdağ doodstak aan de Prins Hendriklaan in Vlaardingen, valt niets te verwijten. Dat stelt de rechtbank in Rotterdam in een vonnis tegen één van de handlangers van de overleden Emre Sarpdağ. Ondanks dit vonnis, kan het Openbaar Ministerie alsnog beslissen om Pepijn te vervolgen. Of het OM dat ook daadwerkelijk gaat doen, is nog onbekend.

Steekpartij bij overval
De overleden Emre Sarpdağ probeerde met een mes Pepijn (19) en Britt, de vriendin van Pepijn, te beroven van een Rolex-horloge. Sarpdağ trok een mes en vervolgens liep het volledig uit de hand. Emre steekt in op Pepijn, snijdt Pepijn diep in zijn handen als die afweert, dan grijpt Pepijn het mes en raakt zijn belager. Het is een wond die de 18-jarige overvaller fataal wordt.

De vader van Pepijn, die huisarts is, probeerde de overvaller nog te reanimeren. Een agent die onderweg was naar zijn werk, is er ook snel bij. Ook werd er 112 gebeld. Veel agenten, ambulance- en brandweerpersoneel en de traumahelikopter spoeden zich naar de plek des onheils.

Hulpverleners hebben Emre lang gereanimeerd, maar alle hulp mocht niet meer baten. Pepijn raakte bij de overval ook gewond. Zenuwen in de vingers van Pepijn zijn beschadigd, heeft een schouder die regelmatig uit de kom schiet en hij heeft nachtmerries en zware herbelevingen. Pepijn krijgt nu intensieve therapie, om onder andere mentaal weer een mes op te kunnen pakken. Ook valt Pepijn zwaar dat hij nog altijd niet weet of hij vervolgd zal worden voor de dood van Emre.

Handlangers
Melih N. (20) en Mehmet U. (19) en een 17-jarige jongen waren de handlangers van 18-jarige overvaller Emre Sarpdağ. De handlangers hebben er onder meer voor gezorgd dat Pepijn en zijn vriendin Britt op de locatie kwamen waar zij werden overvallen door Emre. Melih N. (20) en Mehmet U. (19) hebben allebei 10 maanden cel opgelegd gekregen, ook moeten ze Pepijn een schadevergoeding betalen. Het 17-jarige broertje van Mehmet kreeg een straf van negen maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk met veel voorwaarden waar hij zich aan moet houden.

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie heeft nog altijd niet bekend gemaakt of zij tot vervolging van Pepijn overgaan. Volgens de rechtbank zou in dat geval noodweer of noodweerexces zeker kansrijk zijn en is een veroordeling allerminst een zekerheid. Dat de rechtbank in het vonnis stelt dat Pepijn niets te verwijten valt, doet de familie van Pepijn goed.

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-