Maassluis

Peiling: 72% ziet burgemeester Haan niet graag terug voor tweede termijn

*Cijfers in dit artikel op basis van een gehouden poll door 112Maasmedia. 1 op de 100 inwoners

Recent werd aangekondigd dat burgemeester Edo Haan een tweede termijn als burgemeester ziet zitten in de gemeente Maassluis. Zijn aankondiging leverde vooral veel negatieve reacties op.

Ruim 72,9% van de ondervraagden ziet een tweede termijn van Edo Haan niet zitten. 27,1% van de mensen ziet burgemeester Haan wel graag voor een tweede termijn terug in Maassluis.

Reacties
112Maasmedia verzamelde een aantal argumenten van voor- en tegenstemmers voor het tweede termijn van Edo Haan.

Wat bij de ‘voorstemmers’ vooral naar voren kwam, is dat zij zich niet vaak onveilig hebben gevoeld, de burgemeester zich niet laat beïnvloeden en Maassluis goed op de kaart heeft gezet.

Bij de ’tegenstemmers’ kwam vooral naar voren, dat de burgemeester zich bijna niet laat zien en niets van zich laat horen, weinig doet aan de veiligheid in Maassluis en niet persoonlijk betrokken is bij de stad.

Sociale Media
Veel mensen lieten hun mening weten op sociale media over de burgemeester. Hierin kwam vooral naar voren, dat inwoners van Maassluis het niet eens zijn met Edo Haan als burgemeester. De gemeenteraad laat weten afstand te doen van alle reacties en zet de herbenoemingsprocedure voort.

Gemeente
De gemeente Maassluis laat weten dat na de herbenoemingsprocedure, de burgemeester zijn woord gaat doen over wat hij wil bereiken in het eventuele tweede termijn. Tot die tijd is de procedure geheim.

Later zal de burgemeester een reactie geven over wat hij wil gaan doen op het gebied van openbare orde en veiligheid.
 

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *