Maassluis

Overlastgevende drugsverslaafde woning uitgezet in Maassluis: ‘Er was sprake van ernstige vervuiling’

Een vrouw die overlast veroorzaakte en verslaaf is aan drugs, is haar woning uitgezet in Maassluis. Woningcorporatie Maasdelta kreeg gelijk in de Rotterdamse rechtbank.

Vanaf juli 2016 huurde de vrouw een woning van Maasdelta in Maassluis. De vrouw betaalde de huur niet. De vrouw veroorzaakt voor omwonenden gedurende een langere periode stelselmatige overlast en hinder (onder meer geluids- en stankoverlast). Verder zorgt de drugsverslaving van de vrouw voor onveilige situaties in het portiek, ontstaat er brandgevaar en is er sprake van ernstige vervuiling. Ook heeft zij enige tijd verbleven in de berging in plaats van in de woning. Op 11 augustus 2021 besloot de burgemeester van Maassluis de woning voor een onbepaalde tijd te sluiten.

Woningcorporatie Maasdelta heeft op 16 september de huurovereenkomst buitengerechtelijk ontbonden op basis van het besluit van de burgemeester. De vrouw heeft geen werk en leeft met een uitkering. Zonder woning heeft de vrouw geen recht meer op een uitkering, zo stelde Stichting Veritas Vertegenwoordiging als verweer in de rechtbank. ”Verder weegt het belang van de bewoonster om in de woning te blijven wonen zwaarder dan het belang van Maasdelta om tot ontruiming over te gaan. De bewoonster heeft voor geslaagde bewindvoering en resocialisatie een woning nodig. Zonder woning verliest de vrouw haar recht op een uitkering”, aldus het verweer in de rechtbank.

Zonder woning verliest de vrouw haar recht op een uitkering

”Maasdelta heeft onbetwist gesteld dat de vrouw structureel ernstige overlast aan omwonenden heeft veroorzaakt door onder meer vernielingen, drugsoverlast, stankoverlast en aanstootgevend en agressief gedrag, waardoor omwonenden zich onveilig voelen. Er is een omvangrijk overlastdossier”, aldus de rechter.

De rechtbank stelde Maasdelta in het gelijk. De woning zal binnen 14 dagen moeten worden ontruimd. Daarnaast zijn de proceskosten voor Stichting Veritas Vertegenwoordiging, de kosten zijn in totaal zo’n 750 euro.

Lees ook:

More in:Maassluis

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *