7.1 C
Maassluis
vrijdag, april 19, 2024

Overlast van vuurwerk in Maassluis: ‘Handhaving moet strenger, maar de pakkans is klein’

- Advertentie-

Inwoners van Maassluis ervaren al enige tijd overlast van vuurwerk. De politie ontving de afgelopen tijd ook verschillende meldingen van vuurwerkoverlast. Ook in de gemeenteraad van Maassluis balen raadsleden van het steeds eerder afsteken van vuurwerk.

Lees ook: Agenten gaan af op knal en treffen zwaar illegaal vuurwerk aan bij jongens (13 & 14) in Maassluis

“Je hoort nu al overal vuurwerk in de stad. En ieder jaar wordt het zwaarder en telkens eerder”, zei PvdA-raadslid Paul Luijnenburg afgelopen week in de gemeenteraad. “Hoe moet dit verder richting Oud en Nieuw?”, vervolgde hij.

Ook andere raadsleden merkten op dat er overlast is van vuurwerk. “Elk jaar begint het feest al in november. Soms zijn de knallen zo hard, dat je een meter omhoog springt van de schrik. Er zijn alweer vuilnisbakken opgeblazen in het Vrijheidspark”, zegt Jan van den Hoek van Forum voor Maassluis. Ook raadslid Aad Solleveld van Maassluis Belang merkt vuurwerkoverlast: “In de wijk waar ik woon, begint het al in juli. Soms midden op de dag, soms in de avond, maar ook ’s nachts na 01.00 uur”.

Volgens burgemeester Gregor Rensen staat het vuurwerkoverlast nog niet hoog op de agenda. “Dat zal ongetwijfeld de komende twee maanden wel gebeuren. Er komen straks weer allerlei richtlijnen vanuit de Veiligheidsregio. We gaan er dus nog volop mee aan de slag.”

Volgens de burgemeester moet de handhaving strenger. “Alleen het grote probleem is dat de pakkans klein is. De politie en boa’s moeten het zelf constateren, voordat je er iets tegen kunt doen. Meestal zijn de vogels al gevlogen, zodra de signalen de politie bereiken.”

-Advertentie-
Lees dit ook!
-Advertentie-